Kuřecí prsa Hasselback | Coolinářka
15. 8. 2016

Kuřecí prsa Hasselback

Ingredience

  • 3 kuřecí prsní řízky
  • 250g sýru Ricotta
  • 1 žloutek
  • muškátový oříšek
  • 100g čerstvého baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • 100g sýru čedar

Většinou videoreceptům, kterých běží zejména na Fb mraky, moc pozornost nevěnuji, ale tento mě zaujal, vyzkoušela jsem ho a moc nám chutnalo. Možná znáte Hasselback brambory – pečené nakrojené brambory, plněné slaninou, sýrem, cibulí, atd… Dnes si podobně připravíme kuřecí prsa. Plněná budou výbornou ricottovo-špenátovou náplní a upečená pod čedarovou peřinou. Tak tedy, zde je další tip, jak jednoduše a moc chutně upravit celkem nudou surovinu, jakou jsou kuřecí prsa!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Nejprve si připravte špenát

  2. Na trošce másla zpěňte plátky česneku a přidejte lístky špenátu, osolte, přiklopte a chvíli společně duste

  3. Špenát nechte zchladnout a nasekejte ho.
    Nasekaný špenát přendejte do misky a zamíchejte ho s ricottou, žloutkem, troškou muškátového oříšku, solí a pepřem.
    Kuřecí prsní řízky nakrojte tak, jak vidíte na obrázku, osolte je a opepřete

  4. Do řezů nyní nandejte náplň a naplněná prsa přendejte do pekáčku s pečícím papírem

  5. Těsně před vložením masa do vyhřáté trouby, každou porci posypte nastrouhaným čedarem.
    Maso pečte asi 30 minut.
    Ideální přílohou jsou třeba vařené brambory či bramborová kaše.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu