Pomalu pečené vepřové maso (Pulled pork) | Coolinářka
20. 10. 2016

Pomalu pečené vepřové maso (Pulled pork)

Ingredience

  • 500g vepřové krkovice nebo plece
  • 1 malá cibule
  • 2 stoužky česneku
  • 1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1,5 lžíce hnědého cukru
  • 2 dcl vody
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • Honey mustard sauce http://www.my-chilli.eu/products/honey-mustard-sauce

Dnešní recept potěší možná spíše pány… Vepřové maso pomalu pečené, dokud se doslova nerozpadá na vlákna a k tomu pikantní omáčka. Ovšem ne jen tak ledajaká, Honey mustard sauce (http://www.my-chilli.eu/products/honey-mustard-sauce) je dokonce oceněná bronzovou medailí na celosvětovém klání chilli omáček ve Spojených státech! A tuto lahůdku (a další chilli speciality) vyrábí moji přátelé z Brna, firma My-chilli (http://www.my-chilli.eu/). Takže pokud máte rádi pálivé, určitě jejich produkty vyzkoušejte, za perfektní kvalitu a chuť dám ruku do ohně!

Postup

  1. Nejprve si připravte BBQ omáčku

  2. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu

  3. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín rajský protlak a krátce vše společně orestujte

  4. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr

  5. Vše vařte do zhoustnutí

  6. Dochuťte solí a pepřem

  7. Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky

  8. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 stupních zakryté alobalem

  9. Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 stupních

  10. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard souce a se zbylou BBQ omáčkou.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu