Kaštanová polévka | Coolinářka
12. 1. 2017

Kaštanová polévka

Ingredience

  • 400 g předvařených jedlých kaštanů
  • 200 ml smetany
  • 700 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 menší cibule
  • muškátový oříšek
  • lžička sušeného zázvoru
  • sůl
  • pepř

Dnes mám pro vás recept na jednu z nejlepších krémových polévek, kterou jsem kdy jedla! Jedlé kaštany jsou u nás stále trochu opomíjenou surovinou, ale pokud je do svého jídelníčku zařadíte, určitě si je oblíbíte, tak jako já.
Recept na kaštanovou polévku mám z FB stránky Žena u plotny (http://www.facebook.com/zenauplotny), jejíž autorkou je úžasná žena, Silvie Dymáková, ano, ta co dokázala změnit české zákony svým dokumentem Šmejdi, držitelka Českého lva, novinářka a publicistka, kterou mám tu čest znát osobně a jejíž práci velmi obdivuji!

Postup

  1. Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli

  2. Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte

  3. (Ideální je, použít předvařené oloupané jedlé kaštany balené ve vakuu.) Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek (asi 4 strouhnutí)

  4. Nyní vše zalijte vývarem a vařte zakryté cca 15 minut.
    Poté polévku přelijte do mixéru robotu a rozmixujte dohladka

  5. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání.
    Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit lžíci másla pro zjemnění

  6. Podávejte například s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami

  7. Dobrou chuť!

    Při vaření jsem opět použila robot Kenwood major titanium, který testuji.

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu