Cheesecake brownies s irským krémem | Coolinářka
19. 1. 2017

Cheesecake brownies s irským krémem

Ingredience

  • Na brownies:
  • 90 g tmavé čokolády
  • 100 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 3 lžíce irského krému (např. Baileys)
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • Na náplň:
  • 250 g sýru Philadelphia (2 balení)
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 3 lžíce irského krému (např. Baileys)

Nadcházející mrazivý víkend si zpříjemněte třeba tímto výborným dezertem. Sešlo se nám po vánocích pár lahví s krémovým likérem Baileys, tak jsem vyzkoušela tento recept, který se určitě zařadí mezi naše oblíbené. A až dojte irský krém, prostě ho nahradím trochou vanilkového extraktu 🙂

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Do porcelánové misky nalámejte čokoládu a přidejte povolené máslo

  2. Misku dejte na cca 45 sekund do mikrovlnné trouby

  3. Poté obsah misky promíchejte

  4. Do této ještě teplé směsi nyní vmíchejte 50 g cukru a nechte mírně zchladnout.
    Mezitím v jiné, větší míse, smíchejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli

  5. Do čokoládové směsi nyní ruční metlou zašlehejte vejce a tři lžíce irského krému

  6. Tuto nyní nalijte k sypkým surovinám a smíchejte v husté těsto.
    Teď připravíme světlou náplň: ruční metlou smíchejte sýr s cukrem, jedním vejcem a irským krémem

  7. Do malého pekáčku (cca 20 x 30 cm) vyloženého pečícím papírem nandejte tmavou směs a příliš ji neuhlazujte

  8. Na ní vlijte světlou směs a hned dejte pekáček do vyhřáté trouby

  9. Pečte asi 30 minut, zda-li je dezert hotový, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, vytáhnete-li ji suchou, je hotovo.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu