Ingredience
180 g ovesných vloček50 g vlašských ořechů- ½ sáčku prášku do pečiva
- ½ lžičky mleté skořice
60 g hnědého cukru- špetka soli
2 zralé banány + další pro podávání- šťáva z poloviny citronu
200 ml mléka1 vejce1 lžíce vanilkového extraktu50 g rozpuštěného másla- omáčka ze slaného karamelu (pro podávání)
Nejsem moc fanda klasických ovesných kaší, ráda ale ovesné vločky používám jinak, třeba jako alternativu ke klasické mouce v dnešním receptu na skvělé banánové řezy. Opět nejde o žádnou velkou vědu, recept je jednoduchý a hotový raz dva!
Postup
V jedné míse smíchejte ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici, hnědý cukr a sůl.
V druhé míse rozmixujte banány, mléko, citronovou šťávu, vejce, vanilkový extrakt a rozpuštěné zchladlé máslo.
Obě směsi smíchejte dohromady a vlijte na menší plech vyložený pečícím papíremPečte při 180 stupních cca 20 – 25 minut.
Řezy můžete podávat s čerstvým banánem a ohřátou omáčkou ze slaného karamelu (tu koupíte v supermarketech).Dobrou chuť!