Teplý quinoa salát | Coolinářka
3. 11. 2017

Teplý quinoa salát

Ingredience

  • 1 hrnek bílé Quinoy
  • 2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 střední červená řepa
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • olivový olej (Borges Extra virgin http://borges.cz/pr/kvalita/#featured )
  • sůl

Do třetice všeho dobrého, recept ve spolupráci s olivovými oleji Borges (http://www.borges.cz). Dnes je v hlavní roli quinoa. Kdo můj blog sledujete pravidelně, víte, že příliš modním zdravým surovinám neholduji, většinou vyzkouším a zjistím, že chuť není nic moc… O to víc mě mile překvapila quinoa, která je jak super zdravá, tak i moc chutná a já ji ráda zařazuji do našeho jídelníčku. Výhodou je její všestranné použití, dávám ji místo zavářky do polévky, nebo ji doplním masem a šťávou a využiji jako plnohodnotnou přílohu, nebo jako v dnešním receptu, kdy jsem ji požila do velmi jednoduchého podzimního salátu.

Postup

  1. Nejprve dejte péct červenou řepu

  2. Omytou červenou řepu polijte olivovým olejem, osolte a zabalte do alobalu

  3. Balíček dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů, asi na 30 – 40 minut, dokud nezměkne

  4. Upečenou řepu vybalte z alobalu, nehte zchladnout a oloupejte

  5. Quinou důkladně propláchněte v cedníku studenou vodou.
    Propranou quinou vařte 15 minut ve vývaru, pak ji odstavte a nechte ještě asi 5 – 10 minut dojít

  6. Zamíchejte do ní olivový olej v kvalitě Extra virgin (http://borges.cz/pr/kvalita/#featured).
    Do ještě teplé quinoi zamíchejte lístky baby špenátu a nechte je v ní zavadnout

  7. Dle chuti dosolte

  8. Červenou řepu nakrájejte, nandejte na quinou a celý salát posypte nasekanými vlašskými ořechy

  9. Před podávání salát lehce olivovým olejem Borges

  10. Můžete ho jíst teplý i studený.

    Dobrou chuť!

Saláty

Saláty

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu