Exotická polévka z červené čočky a rajčat | Coolinářka
4. 1. 2018

Exotická polévka z červené čočky a rajčat

Ingredience

  • ½ hrnku červené čočky
  • 1 lžíce másla
  • ½ mrkve
  • ½ petržele
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • malá plechovka sekaných rajčat
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý koriandr

K začátku nového roku patří čočka… Dnes tedy recept na polévku, která vás zaručeně zahřeje, připravené z červené, lépe stravitelné čočky, kterou navíc nemusíte předem namáčet.

Postup

  1. Nejprve mrkev, petržel a čerstvý zázvor nastrouhejte.
    V hrnci na másle restujte mrkev a petržel, dokud mrkev nezačne pouštět barvu.
    Nyní přidejte nastrouhaný zázvor, římský kmín, mletou skořici a kardamom

  2. Krátce společně zarestujte a vše zalijte zeleninovým vývarem.
    Do hrnce nalijte konzervu sekaných rajčat

  3. Nakonec do polévky přidejte červenou čočku a vařte ji, dokud nezměkne.
    Polévku dosolte, opepřete a můžete ji podávat s čerstvými lístky koriandru.

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu