Kančí na víně se švestkami | Coolinářka
15. 9. 2018

Kančí na víně se švestkami

Ingredience

  • 300 g kančího hřbetu
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • 100 g slaniny nebo uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 3 celé stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • ½ lžičky nového koření
  • ½ lžičky jalovce
  • cce 250 ml suchého červeného vína
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu nebo snítka čerstvého
  • cca 7 švestek
  • sůl
  • pepř

Od teď do konce října se budete zde na blogu setkávat mimo jiné s recepty z dob 1. republiky. Toto téma se nabízí v rámci stoletého výročí Československa. Pojďme tedy zavzpomínat na recepty našich praprababiček!
Prvním z nich je slavnostní verze zvěřiny – kančího masa, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!

Postup

  1. Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo

  2. Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele

  3. Společně vše smažte dozlatova

  4. Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem

  5. Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou

  6. Vše provařte asi 5 minut

  7. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké

  8. Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté.
    Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu