Šoulet s husím masem | Coolinářka
12. 11. 2018

Šoulet s husím masem

Ingredience

  • 100 g krup (v suchém stavu)
  • 150 g žlutého hrachu (v suchém stavu)
  • cca 250 g obraného husího nebo kachního masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší žlutá cibule
  • 50 g zeleného mraženého hrášku
  • 1 menší červená cibule
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • husí nebo kachní sádlo
  • sůl

Když vám zbude po svatomartinské hostině masa ani ne pořádně na jednu porci, co s ním… Vykouzlete z něho plnohodnotnou večeři pro celou rodinu – šoulet. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete!

Postup

  1. Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí

  2. Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě do měkka

  3. Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
    Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenou

  4. Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
    Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte

  5. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 stupňů asi na 15-20 minut.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu