Tyrolský Gröstl | Coolinářka
10. 1. 2019

Tyrolský Gröstl

Ingredience

  • cca 5 středních brambor
  • cca 8 růžičkových kapustiček
  • 50 g tyrolské slaniny
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá či sušená majoránka
  • olej

V jednoduchosti je krása a ví to dobře i u našich alpských sousedů… proto je možná toto jídlo tak populární právě v lyžařských střediscích, je hned hotové, zasytí a skvěle chutná!

Postup

  1. Celé neoloupané brambory uvařte ve vodě doměkka

  2. Nechte je zchladnout a oloupejte je.
    Ve větší pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nakrájené uvařené brambory a celé kapustičky, osolte je

  3. Když začnou lehce zlátnou, přidejte na měsíčky nasekanou cibuli a kousky slaniny

  4. Vše společně smažte

  5. Na jiné pánvi na trošce oleje připravte sázená vejce, osolte je a opepřete.
    Gröstl servírujte posypaný majoránkou.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu