Ingredience
300 g hladké mouky- cca
200 -220 ml vlažné vody - ¼ kostky droždí
2 lžíce olivového oleje1 lžička krupicového cukru1 lžička soli- rajčatové sugo
- sýr mozzarella
- sušené oregano
- na ozdobení: kukuřice, olivy, šunka, paprika, žampiony, ...
U nás už „stokrát“ prověřený recept na domácí pizzu. Právě tak ji máme rádi, tenkou křupavou s nadýchanými okraji… Tak ji zkuste!
Postup
Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička
Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl
Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem
Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout
Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzuAsi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem
Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout
Potřete ji sugem (rajčatová omáčka), ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem
Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu
Dál pečte ještě asi 15 – 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.