Ingredience
120 g rebarbory120 g jahod180 g hladké mouky100 g polohrubé mouky1 /2 sáčku prášku do pečiva- špetka soli
150 +50 g hnědého cukru- šťáva z
1 /2 citronu 200 ml mléka1 vejce1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru (nemusí být)90 g másla +1 lžíce na posypku
Tento recept tu sice v trošku jiné podobě už je ve starších příspěvcích, ale rozhodně si zaslouží připomenutí a nové fotky. K rebarboře jsem tentokrát přidala i jahody a o skvělý sezónní recept se s vámi ráda podělím!
Postup
Troubu nechte předehřát na 180 stupňů
Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150 g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva
Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, jednu lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo
Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru
Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto
Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte z 50 g cukru, lžíce másla a hrsti mandlových platkůTuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 stupňů asi na 25 minut
Dobrou chuť!