Indické butter chicken | Coolinářka
1. 7. 2019

Indické butter chicken

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 400 g Mutti jemně sekaných rajčat v konzervě
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžička kurkumy
  • 1 lžička koření Garam masala
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • špetka kajenského pepře
  • špetka skořice
  • 5 lžic másla
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • čerstvý koriandr

Indická kuchyně v poslední době i u nás celkem zdomácněla. Ale zdaleka nemusíte za indickými specialitami jen do exotických restaurací, můžete si je snadno připravit i doma. Butter chicken je klasika a jak už název napovídá, máslem zde šetřit rozhodně nebudeme!

Příspěvek vznikl ve spolupráci s Mutti (http://www.mutti-parma.com/)a Prima Fresh (http://fresh.iprima.cz/).

Postup

  1. Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé)

  2. Maso nechte asi 15 minut odpočívat.
    Potom kousky masa na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujte

  3. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou

  4. Do stejné pánve nyní dejte 2 lžíce másla a na něm orestujte nasekaný česnek, cibuli a čerstvý zázvor

  5. Po chvilce přidejte koření – římský kmín, garam masalu, kardamom, skořici, kajenský pepř a druhou lžičku kurkumy

  6. Krátce zarestujte, aby se koření nezačalo připalovat

  7. Do pánve následně vylijte jemně sekaná rajčata Mutti a společně vše provařte

  8. Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání a orestované maso a vše vařte dalších 15 minut

  9. Po této době vypněte sporák a do horkého jídla zamíchejte další dvě lžíce másla

  10. Jídlo se tím krásně zjemní a ještě trochu zahustí

  11. Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu