Ingredience
- NA BURGERY:
500 g mletého krůtího masa z prsou1 bílý rohlík100 ml mléka1 vejce1 hrst sekané petrželky- máslo
- sůl
- pepř
- K PODÁVÁNÍ:
- burgerové bulky
- čerstvý ananas
- salát polníček
100 g slaniny- červená chilli paprička
- čerstvý koriandr
- NA DIP:
1 lžíce sezamového oleje1 malá cibule1 lžička červené curry pasty2 lžíce kokosové smetany (coconut cream)2 lžíce arašídového másla R3 ptile100 % smooth peanuts- limetová šťáva
- sůl
Dnes trošku netradiční burger… Je drůbeží, trochu exotický a prim v něm hraje dip z arašídového másla R3ptile 100% smooth peanuts (http://aktin.cz/r3ptile) Další důkaz, že oříšková másla se nemusí zdaleka používat jen ve sladkých pokrmech.
Postup
Nejprve si připravte dip: Na oleji orestujte dosklovata najemno nasekanou cibuli
Nyní přidejte lžičku červené curry pasty a společně rychle zarestujte
Hned přidejte arašídové máslo R3ptile 100% smooth peanuts a zamíchejte
Nyní směs přendejte do vhodné vyšší nádoby a spolu s kokosovou smetanou (coconut cream) rozmixujte dohladka
Dip dochuťte limetovou šťávou a solí
Nechte ho zchladnout
Teď je na řadě maso: bílý rohlík nakrájejte na kostičky, přendejte do mísy a zalijte ho mlékem
Přidejte mleté krůtí maso, celé vejce, nasekanou zelenou petrželku, sůl a pepř
Směs důkladně zamíchejte a nechte asi 20 minut při pokojové teplotě odpočívat
Pak tvořte burgery a ty z obou stran opečte buď na pánvi na trošce másla nebo na rozpálené mřížce grilu
Před podáváním si ještě opečte plátky slaniny a kousky čerstvého ananasu.
Nakonec burgery zkompletujte: do rozkrojené bulky nandejte salát poníček, na něj maso, ananas, slaninu a arašídový dipMůžete přidat nasekanou chilli papričku a čerstvý koriandr.