Lososové karbanátky | Coolinářka
20. 7. 2019

Lososové karbanátky

Ingredience

  • (na cca 6 karbanátků)
  • 500 g lososa
  • 1 bílá houska
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sekaného čerstvého koriandru
  • 1/2 jarní cibulky
  • šťáva z cca 1/4 citronu
  • sůl
  • pepř

Další recept, u kterého platí má filozofie – vařit rychle a jednoduše! Tyhle karbanátky jsou u nás moc oblíbené, jak v létě z grilu, tak klidně v zimě z pánve. Lososa tradičně kupuji v hradecké pobočce Ocean 48, kde mám jistotu, že ryba je čerstvá. http://www.ocean48.cz/

Postup

  1. Nejprve porce lososa zbavte kůže

  2. Maso pak rozsekejte nožem nebo nahrubo rozmixujte v kutru

  3. Housku nebo rohlík nakrájejte na malé kostičky, přendejte je do mísy a zalijte mlékem

  4. Přidejte rybí maso, vejce, nasekaný čerstvý koriandr (klidně můžete místo něho použít listovou petržel nebo kopr) a jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl a pepř

  5. Vše důkladně smíchejte

  6. Těsně před grilováním utvořte mokrýma rukama z rybí směsi karbanátky, které opečte z obou stran na rozpálené mřížce grilu nebo na trošce oleje na pánvi.
    Hotové je podávejte například s dipem z osolené zakysané smetany a čerstvého kopru nebo s tímto jednoduchým salátkem, na který budete potřebovat:
    1 – 2 zralá avokáda
    2 střední rajčata
    šťáva z ½ limety
    sůl a pepř
    Nasekejte zralé avokádo, které před tím oloupajte a zbavte pecky (tu nevyhazujte)

  7. Ke kostičkám avokáda přidejte nakrájená rajčata, které ale zbavte semínek, nakrájejte jen dužinu

  8. Zeleninu zakápněte limetkovou šťávou, osolte a opepřete

  9. Vše zamíchejte, já nedávám žádný olej, avokádo má tuku dostatek

  10. Tip: do salátu položte i pecku, tím pádem avokádo nezhnědne.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu