Chilli con carne s čokoládou Figaro | Coolinářka
4. 10. 2019

Chilli con carne s čokoládou Figaro

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka kajenský pepře (nebo víc, jak snesete ;-) )
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 400 g plechovka krájených rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 400 g plechovka červených fazolí
  • pepř
  • 25 g Figaro hořké nebo čokolády na vaření
  • čerstvý koriandr

Čokoláda ve slaném receptu? A proč by ne. V tradičním mexickém chilli con carne totiž funguje skvěle! Receptů je nespočet, já obvykle volím tuto jednoduchou verzi a vždycky má úspěch, dokonce i u naší pětileté dcery, které dělám nepálivou variantu.

A co říkáte na Figaro mističku? Taky už se těšíte na podzim? 😉 Pokud se vám líbí, právě probíhá v hypermarketech Globus akce, kde ji po nákupu Figaro produktů alespoň za 79,-, získáte jako dárek!

Ve spolupráci s http://www.figaro.cz

Postup

  1. Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli.

  2. Asi po dvou minutách přidejte na plátky nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu.

  3. Do hrnce přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte.

  4. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Společně zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření ho občas promíchejte.

  5. Po této době do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti.

  6. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu