Hamburgerové bulky | Coolinářka
9. 7. 2015

Hamburgerové bulky

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 250g polohrubé mouky
  • 240 ml mléka
  • 2 vejce + 1 na pomašlování
  • 100g másla
  • 1,5 lžíce cukru
  • 3/4 kostky droždí
  • 1 lžička soli
  • sezamová semínka na posypání

I sebelepší maso na burger může pokazit bulka nevábného složení a chuti, která se dá koupit v obchodě. Zkuste si upéct domácí! Ta chuť a vůně za to stojí… Přináším Vám recept jak na to s pomocí domácí pekárny, ve které si připravíte těsto skoro bez práce!

Postup

  1. Do domácí pekárny postupně dejte mléko, 2 vejce, nakrájené máslo, obě mouky, cukr, sůl a rozdrobené droždí

  2. Zapněte program těsto a zbytek nechte na pekárně

  3. Po 90 minutách, vyndejte opatrně těsto na vál, či silikonovou podložku

  4. S těstem se krásně pracuje a nelepí, takže nemusíte vál pomoučit

  5. Vytvarujte cca 10 – 12 bulek a vyskládejte je na 2 plechy s pečícím papírem

  6. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
    Mezi tím si předehřejte troubu na 200 stupňů

  7. Po vykynutí bulky pomašlujte směsí rozšlehaného vejce a mléka, posypte sezamem a dejte je péct asi na 20 minut do předehřáté trouby, do které si na dno dávám litinový hrnec a vodou

  8. Vznikající pára zapříčiní, že bulky nebudou vysušené

  9. Po upečení je dejte úplně zchladnout na drátěnou mřížku

  10. Zbylé bulky můžete zamrazit.
    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu