Ingredience
250 g hladké mouky250 g polohrubé mouky240 ml mléka2 vejce +1 na pomašlování100 g másla1 ,5 lžíce cukru3 /4 kostky droždí1 lžička soli- sezamová semínka na posypání
I sebelepší maso na burger může pokazit bulka nevábného složení a chuti, která se dá koupit v obchodě. Zkuste si upéct domácí! Ta chuť a vůně za to stojí… Přináším Vám recept jak na to s pomocí domácí pekárny, ve které si připravíte těsto skoro bez práce!
Postup
Do domácí pekárny postupně dejte mléko, 2 vejce, nakrájené máslo, obě mouky, cukr, sůl a rozdrobené droždí
Zapněte program těsto a zbytek nechte na pekárně
Po 90 minutách, vyndejte opatrně těsto na vál, či silikonovou podložku
S těstem se krásně pracuje a nelepí, takže nemusíte vál pomoučit
Vytvarujte cca 10 – 12 bulek a vyskládejte je na 2 plechy s pečícím papírem
Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
Mezi tím si předehřejte troubu na 200 stupňůPo vykynutí bulky pomašlujte směsí rozšlehaného vejce a mléka, posypte sezamem a dejte je péct asi na 20 minut do předehřáté trouby, do které si na dno dávám litinový hrnec a vodou
Vznikající pára zapříčiní, že bulky nebudou vysušené
Po upečení je dejte úplně zchladnout na drátěnou mřížku
Zbylé bulky můžete zamrazit.
Dobrou chuť!