Rybízové muffiny s křupavou mandlovou krustičkou | Coolinářka
11. 7. 2015

Rybízové muffiny s křupavou mandlovou krustičkou

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 250g cukru krupice
  • 200g červeného rybízu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 125ml mléka
  • 100g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • hrst mandlí
  • 2 lžíce hnědého cukru na posypku
  • 1 lžíce povoleného másla

Myslím, že jestli se nějakému ovoci v našich končinách vážně daří, tak je to červený rybíz. Přijde mi, že každý, kdo ho pěstuje, má rok co rok nadúrodu. My rybízové keře nemáme, ale vždycky se nám ho sejde od příbuzných či sousedů několik kilo. A jak s touto rybízovou tsunami naložit? Zkuste třeba výborné muffinky, na vrchu s dokonalou křupavou mandlovou krustičkou. U nás se po nich jen zaprášilo, jdu péct další várku…

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů.
    V jedné míse si smíchejte všechny sypké suroviny: prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a krupicový cukr

  2. V jiné míse si metličkou rozšlehejte vejce s mlékem a vanilkovým extraktem a do nich pak přidejte rozpuštěné zchladlé máslo

  3. Do tekuté směsi zamíchejte sypké přísady, vznikne hladké tekutější těsto

  4. Nakonec do něho opatrně vmíchejte rybíz

  5. Naplňte muffinovou formu, kterou předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou

  6. Také můžete použít nepřilnavé košíčky z pečícího papíru, či formu ze silikonu

  7. Nyní si připravte posypku z povoleného másla, plátky mandlí a hnědého cukru a rozdělte ji na každý muffin.
    Nyní formu dejte do předehřáté trouby péct asi na 30 minut

  8. Poté zkuste, zda-li jsou muffiny upečené, zapíchnutím špejle.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu