Ingredience
4 širší plátky vepřové krkovice2 kyselá jablka1 velká červená cibule1 palička česneku1 lžíce celého kmínu1 lžička mletého sušeného zázvoru- sůl
A dnes opět jablka v hlavní roli! Tentokrát ale na slano: pečené společně s vepřovým masem a červenou cibulí. Takto maso pekly i naše babičky a funguje to nejen s kachnou nebo husou. Tuto kombinaci s krkovičkou si zamilujete!
Postup
Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči
Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte do pekáče
Plátky masa nenaklepávejte, jen ho osolte a položte na jablka s cibulí
Vše posypte mletým zázvorem a kmínem
Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 stupňů
Po této době maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 stupňů
V této fázi maso přelévejte výpekem
Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.