Ingredience
- (pro
3 porce) 2 vejce250 g sýru mascarpone2 lžíce krupicového cukru30 ml Amaretta- špetka soli
150 ml espressa- cukrářské piškoty
- kakao
Jeden z nejoblíbenějších receptů Tiramisu mám nejradši ve formě „do skelničky“, už proto, že klasická varianta se tak špatně servírujte… Zdaleka to není taková věda, jak se zdá a surovin budete potřebovat jen pár…
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz
Postup
V hlubokém talíři si připravte 150 ml kávy, nechte ji vychladnout a přidejte do ní amaretto.
Oddělte bílky od žloutkůBílky s trošičkou soli vyšlehejte v tuhý sníh
V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do husté světlé pěny
Nyní do ní postupně jemně zašlehejte mascarpone
Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh
Na dno skleniček vlijte vrstvu krému
Dlouhé cukrářské piškoty krátce ponořte do kávy, tak aby se příliš nerozmočily a naklaďte je na vrstvu krému
Na piškoty nalijte zbylý krém a povrch posypte kakaem.