Ingredience
1 hrnek bílé Quinoy2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru1 střední červená řepa100 g čerstvého baby špenátu2 hrsti vlašských ořechů- olivový olej (Borges Extra virgin http://borges.cz/pr/kvalita/#featured )
- sůl
Do třetice všeho dobrého, recept ve spolupráci s olivovými oleji Borges (http://www.borges.cz). Dnes je v hlavní roli quinoa. Kdo můj blog sledujete pravidelně, víte, že příliš modním zdravým surovinám neholduji, většinou vyzkouším a zjistím, že chuť není nic moc… O to víc mě mile překvapila quinoa, která je jak super zdravá, tak i moc chutná a já ji ráda zařazuji do našeho jídelníčku. Výhodou je její všestranné použití, dávám ji místo zavářky do polévky, nebo ji doplním masem a šťávou a využiji jako plnohodnotnou přílohu, nebo jako v dnešním receptu, kdy jsem ji požila do velmi jednoduchého podzimního salátu.
Postup
Nejprve dejte péct červenou řepu
Omytou červenou řepu polijte olivovým olejem, osolte a zabalte do alobalu
Balíček dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů, asi na 30 – 40 minut, dokud nezměkne
Upečenou řepu vybalte z alobalu, nehte zchladnout a oloupejte
Quinou důkladně propláchněte v cedníku studenou vodou.
Propranou quinou vařte 15 minut ve vývaru, pak ji odstavte a nechte ještě asi 5 – 10 minut dojítZamíchejte do ní olivový olej v kvalitě Extra virgin (http://borges.cz/pr/kvalita/#featured).
Do ještě teplé quinoi zamíchejte lístky baby špenátu a nechte je v ní zavadnoutDle chuti dosolte
Červenou řepu nakrájejte, nandejte na quinou a celý salát posypte nasekanými vlašskými ořechy
Před podávání salát lehce olivovým olejem Borges
Můžete ho jíst teplý i studený.
Dobrou chuť!