Ingredience
500 g švestek1 červená cibule2 stroužky česneku1 lžíce oleje1 /2 lžičky koření pěti vůní10 g čerstvého zázvoru1 lžička chilli plátků nebo kousek chilli papričky70 g želírovacího cukru2 lžíce vinného octa- sůl
- pepř
Ovoce se letos urodilo mraky, tak jestli nevíte, co se švestkami, zkuste tuto orientální variaci. Skvělá je například k uzenému masu nebo grilované krkovičce. Pokud chcete chutney do zásoby zavařit, znásobte si množství surovin. Toto množství je na cca 2 menší skleničky.
Pokud byste mě chtěli podpořit v anketě Foodblog roku, hlasovat můžete zde: http://www.foodblogroku.cz/. Děkuji!
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz
Postup
Na lžíci oleje dejte restovat na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku
Na mírném plameni restujte asi 3 minuty
Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř
Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří
Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut
Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte.
když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.