Ingredience
- ½ hlávky kapusty
2 bílé rohlíky- cca
100 ml mléka 2 vejce300 g libovější slaniny vcelku- ½ červené cibule
1 menší žlutá cibule2 stroužky česneku1 lžíce sušeného oregana- pepř
- sůl
- olej na smažení
- strouhanka
Čím dál častěji se vracím k receptům na jídla, která si pamatuji z dětství. Jedním z nich je i ten dnešní na kapustové karbanátky. Byly skvělé!
Postup
Kapustu zbavte vrchních listů a tuhého košťálu, nakrájejte ji na větší kusy a dejte ji vařit pod pokličkou do osolené vody
Asi po 10 – 15 minutách je kapusta měkká, slijte ji, nechte okapat v cedníku a zchladnout
Mezitím nasekejte najemno červenou i žlutou cibuli a na plátky dva stroužky česneku
Slaninu nakrájejte na malé kostičky, já jsem pro ulehčení práce použila tzv. kutr (mixér s noži), ve kterém jsem slaninu nasekala na malé kousky
Na pánvi na trošce oleje orestujte nejprve cibuli s česnekem a když začne sklovatět, přidejte nasekanou slaninu
Společně pár minut restujte.
Vychladlou kapustu nakrájejte na malé kousky a přendejte ji do velké mísy, k ní pak přidejte na kostičky nakrájené rohlíky a zalijte je trochou mlékaKapustu s rohlíky zamíchejte
Přidejte 2 vejce, orestovanou směs slaniny, cibule a česneku, sušené oregano, čerstvě namletý pepř a sůl (s ní opatrně, směs dost osolí už slanina)
Do směsi nakonec přidejte strouhanku v množství takovém, aby se daly vytvarovat karbanátky (cca 2 – 3 lžíce), které před smažením ještě obalte ve strouhance
Připravte si velkou pánev a v tlustší vrstvě oleje smažte karbanátky z obou stran dozlatova
Servírujte je například s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!