Kapustové karbanátky | Coolinářka
26. 8. 2018

Kapustové karbanátky

Ingredience

  • ½ hlávky kapusty
  • 2 bílé rohlíky
  • cca 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 300 g libovější slaniny vcelku
  • ½ červené cibule
  • 1 menší žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • strouhanka

Čím dál častěji se vracím k receptům na jídla, která si pamatuji z dětství. Jedním z nich je i ten dnešní na kapustové karbanátky. Byly skvělé!

Postup

  1. Kapustu zbavte vrchních listů a tuhého košťálu, nakrájejte ji na větší kusy a dejte ji vařit pod pokličkou do osolené vody

  2. Asi po 10 – 15 minutách je kapusta měkká, slijte ji, nechte okapat v cedníku a zchladnout

  3. Mezitím nasekejte najemno červenou i žlutou cibuli a na plátky dva stroužky česneku

  4. Slaninu nakrájejte na malé kostičky, já jsem pro ulehčení práce použila tzv. kutr (mixér s noži), ve kterém jsem slaninu nasekala na malé kousky

  5. Na pánvi na trošce oleje orestujte nejprve cibuli s česnekem a když začne sklovatět, přidejte nasekanou slaninu

  6. Společně pár minut restujte.
    Vychladlou kapustu nakrájejte na malé kousky a přendejte ji do velké mísy, k ní pak přidejte na kostičky nakrájené rohlíky a zalijte je trochou mléka

  7. Kapustu s rohlíky zamíchejte

  8. Přidejte 2 vejce, orestovanou směs slaniny, cibule a česneku, sušené oregano, čerstvě namletý pepř a sůl (s ní opatrně, směs dost osolí už slanina)

  9. Do směsi nakonec přidejte strouhanku v množství takovém, aby se daly vytvarovat karbanátky (cca 2 – 3 lžíce), které před smažením ještě obalte ve strouhance

  10. Připravte si velkou pánev a v tlustší vrstvě oleje smažte karbanátky z obou stran dozlatova

  11. Servírujte je například s bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu