Ingredience
200 g bryzny160 g másla1 vejce (žloutek + bílek zvlášť)250 g polohrubé mouky- kmín, plátky mandlí na posypání
Další provorepublikový recept je tu! Protože slaví společně s námi vznik Československa i bratia Slováci, dnešním receptem si připomeneme i typickou slovenskou specialitu – sýr brynzu. V jedné staré kuchařce jsem našla tento ultra snadný recept na křehké sýrové krekry.
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz
Postup
Do velké zadělávací mísy dejte polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu
Zadělejte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 60 minut do lednice.
Poté vyndejte těsto z lednice, nechte ho trochu povolit, rozdělte na 2 poloviny a každou vyválejte asi na 0,5 cm plackuZ ní pak vykrajujte kolečka, ty přendejte na plech s pečícím papírem, potřete ho bílkem a posypte kmínem nebo plátky mandlí
Dukátky pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 15 minut dozlatova
Chutnají samozřejmě skvěle k vínu, ale i k vychlazenému pivu.
Dobrou chuť!