Ingredience
2 hrnky hladké mouky3 banány2 vejce- ½ hrnku hnědého cukru
1 lžička mleté skořice- ½ hrnku oleje
1 lžička jedlé sody1 lžička prášku do pečiva70 ml mléka- máslo na vymazání formy
- Figaro čokoláda na vaření
40 g do těsta +60 g na polevu - špetka soli
Mám pro vás tip na snídani! Banánový chlebíček s čokoládou Figaro (http://figaro.cz ) Bleskový recept, který si zamilujete. Chlebíček je díky banánům vláčný a čokoláda je dokonalou tečkou.
Vytvořeno ve spolupráci s http://figaro.cz
Postup
Formu na chlebíček vymažte máslem
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 stupňů.
Banány rozmačkejte šťouchadlem na brambory na kašiK nim přidejte dvě celá vejce, mléko, olej a hnědý cukr
Vše zamíchejte.
V jiné míse smíchejte hladkou mouku, skořici, špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu a nasekanou Figaro čokoládu na vaření (40 g).
Postupně sypkou směs zamíchejte do tekutéVzniklé těsto pak vlijte do chlebíčkové formy
Dejte ho péct na 190 stupňů prvních 15 minut, pak teplotu snižte a dopečte při 170 stupních
Zda-li je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí
Vyndejte ho z trouby, vyklopte na drátěnou mřížku a nechte ho zchladnout.
Na vodní lázni rozpusťte zbytek čokolády a a vmíchejte do ní lžičku máslaPolevu nalijte na banánový chlebíček.
Dobrou chuť!