Rebarborovo-jahodové muffiny | Coolinářka
14. 5. 2019

Rebarborovo-jahodové muffiny

Ingredience

  • 120 g rebarbory
  • 120 g jahod
  • 180 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 + 50 g hnědého cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru (nemusí být)
  • 90 g másla + 1 lžíce na posypku

Tento recept tu sice v trošku jiné podobě už je ve starších příspěvcích, ale rozhodně si zaslouží připomenutí a nové fotky. K rebarboře jsem tentokrát přidala i jahody a o skvělý sezónní recept se s vámi ráda podělím!

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 180 stupňů

  2. Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150 g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva

  3. Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, jednu lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo

  4. Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru

  5. Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto

  6. Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
    Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte z 50 g cukru, lžíce másla a hrsti mandlových platků

  7. Tuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 stupňů asi na 25 minut

  8. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu