Dvě svěží pomazánky | Coolinářka
14. 7. 2015

Dvě svěží pomazánky

Ingredience

  • 1 menší salátová okurka
  • sýr typu Lučina
  • 1 malá šalotka
  • půl stroužku česneku (nemusí být)
  • sůl
  • pepř
  • pomazánkové máslo bez příchuti
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • cca 5 lístků čerstvé bazalky
  • 4 černé olivy
  • sůl

Recepty na tyto pomazánky jsem dávala na FB Coolinářky už na jaře, ale proč si je nepřipomenout… To jen na vysvětlenou, proč je na fotografiích vykvetlý strom 🙂 Celou stylizaci jsem pojala jako „čaj o páté“. Tato anglická tradice se mi moc líbí. Není nad to se v podvečer posadit k lahodnému čaji a posvačit tradiční máslové sušenky Shortbraeads a sendviče s pomazánkami. A dvě si právě dnes představíme: pomazánku ze salátové okurky a pomazánku ze sušených rajčat a oliv s čerstvou bazalkou.

Postup

  1. OKURKOVÁ POMAZÁNKA
    Nejprve si rozkrojte podélně salátovou okurku na čtvrtiny, teď si pohodlně vyžízněte semínka

  2. Zbylou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a nechte v cedníčku či sítu vypotit cca 10 minut

  3. Poté z okurky vymačkejte zbylou vodu, a zamíchejte ji s Lučinou a nadrobno nakrájenou šalotkou (případně s podrceným česnekem)

  4. Dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem

  5. POMAZÁNKA SE SUŠENÝMI RAJČAT, OLIV A BAZALKY
    Nadrobno si nakrájejte sušená rajčata, černé olivy a bazalkové lístky

  6. Vše zamíchejte do pomazánkového másla, opepřete a případně dosolte.

    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu