Ingredience
400 g hladké mouky130 ml mléka150 ml podmáslí30 g rozpuštěného sádla1 lžička soli10 g kvasnic- na posypání - hrubá sůl, kmín, sezam, mák, ...
… nebo rohlíky, bulky, houstičky…. zkrátka z těsta si můžete vytvořit pečivo jaké chcete. A ta vůně, když se peče, je prostě nej!
Na zadělání těsta jsem opět použila domácí pekárnu.
Postup
Do domácí pekárny dejte nejprve tekuté ingredience: mléko, podmáslí a rozpuštěné zchladlé sádlo
Pak přisypte prosátou mouku, sůl a rozdrobené kvasnice
Zavřete pekárnu, nastavte program „těsto“ a nechte to na ní
Po uhnětení a vykynutí těsta ho přendejte na vál a rozdělte na 8 dílů
Z nich vytvořte požadovaný tvar, já bagetky dělám jen jednoduchým zatočením těsta kolem své osy
Takto připravené pečivo přendejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi 30 minut kynout
Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů a na její dno dejte např. litinový hrnec nebo zapékací misku s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.
Před pečením těsto pomašlujte směsí mléka s vejcem nebo vodou a posypte dle chuti mákem, kmínem s hrubou solí či sezamovými semínky.
Pečte asi 20 minut do zlatovaHotové pečivo nechte vychladnout na drátěné mřížce.
Dobrou chuť!