Ingredience
2 upečené červené řepy1 zelená cuketa1 žlutá cuketa3 brambory1 palice česneku1 červená cibule- čerstvý rozmarýn
- čerstvá plochlistá petržel
- máslo nebo olivový olej
- sůl
Chcete-li si pochutnat na lehkém a chutném jídle, které si jednoduše a rychle připravíte a navíc si provonět celý byt, zkuste tento recept. My jsme si moc pochutnali, navíc „za málo peněz, hodně muziky“.
Postup
Předem si upečte dobře omyté červené řepy v alobalu (ideálně s trochou olivového oleje, balzamikové redukce a soli)
Po upečení (50 minut) je oloupejte a nakrájejte na plátky
Řepu předem peču, aby tolik neobarvila ostatní zeleninu
Stejně si nakrájejte cibuli, brambory a obě cukety, palici česneku jen překrojte na půl (jednotlivé stroužky zesládnou a změknou a po upečení je jednoduše vymáčkněte k zelenině)
Do pekáče, zapékací mísy nebo litinového hrnce (jejich dno vymažte máslem) od kraje skládejte plátky zeleniny do kruhu, navrch položte rozkrojený česnek, pár snítek čerstvého rozmarýnu a pár kousků másla (můžete použít olivový olej), osolte a dejte péct pod pokličku na 40 minut při 190 stupních
Zeleninu nepodlévejte, nechceme aby se začala dusit, navíc pustí vlastní šťávu
Poté odkryjte, nyní podlijte asi 60 ml vody a dopékejte ještě asi 20 minut při 180 stupních
Před podáváním posypte čerstvou petrželkou.
Takto připravenou zeleninu servírujte s pečivem, kuskusem nebo jako přílohu k masu.
Dobrou chuť!