Ingredience
1 díl řapíkatého celeru1 díl kyselého jablka- citrónová šťáva
- sekané vlašské ořechy
- zakysaná smetana
- majonéza
- sůl
- pepř
Znáte salát Waldorf? Byl poprvé připraven okolo roku 1893 v Hotelu Waldorf v New Yorku (předchůdci Waldorf-Astoria Hotel, který byl otevřen v roce 1931). Je to výborný, svěží a křupavý mix zdánlivě nesourodých ingrediencí, které ale společně fungují skvěle. Zkuste ho, uvidíte, že vám učaruje…
Postup
A tady je recept
Budete potřebovat jen pár ingrediencí
Nakrájejte na jemné nudličky stejné množství řapíkatého celeru a kyselejšího oloupaného jablka (to si pokapejte citronem, aby nezhnědlo)
Přidejte nasekané vlašské ořechy, směs majonézy a zakysané smetany (lze použít i bílý jogurt)
Salát dosolte a dokořeňte čerstvě namletým pepřem, vše zamíchejte, nechte v ledničce proležet a zchladnout a je hotovo
Dobrou chuť!