Salát Waldorf | Coolinářka
4. 7. 2015

Salát Waldorf

Ingredience

  • 1 díl řapíkatého celeru
  • 1 díl kyselého jablka
  • citrónová šťáva
  • sekané vlašské ořechy
  • zakysaná smetana
  • majonéza
  • sůl
  • pepř

Znáte salát Waldorf? Byl poprvé připraven okolo roku 1893 v Hotelu Waldorf v New Yorku (předchůdci Waldorf-Astoria Hotel, který byl otevřen v roce 1931). Je to výborný, svěží a křupavý mix zdánlivě nesourodých ingrediencí, které ale společně fungují skvěle. Zkuste ho, uvidíte, že vám učaruje…

Postup

  1. A tady je recept

  2. Budete potřebovat jen pár ingrediencí

  3. Nakrájejte na jemné nudličky stejné množství řapíkatého celeru a kyselejšího oloupaného jablka (to si pokapejte citronem, aby nezhnědlo)

  4. Přidejte nasekané vlašské ořechy, směs majonézy a zakysané smetany (lze použít i bílý jogurt)

  5. Salát dosolte a dokořeňte čerstvě namletým pepřem, vše zamíchejte, nechte v ledničce proležet a zchladnout a je hotovo

  6. Dobrou chuť!

Saláty

Saláty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu