Ingredience
1 kg vepřových žeber2 střední cibule4 bobkové listy4 stroužky česneku1 lžička celého pepře2 lžíce másla1 hrnek Coca coly (ne dietní!)1 /2 hrnku kvalitního kečupu1 /2 lžičky chilli1 lžička worcestrové omáčky- špetka uzené papriky
- sůl
- pepř
Vepřová žebírka na grilu už jsme nestihli, ale tento recept vám grilovací sezónu může připomenout celý rok. Upečte si vepřová žebra v troubě s touto originální omáčkou, ve které hraje důležitou roli Coca cola. Všechno to tajné koření v receptuře této legendární limonády jim totiž dodá skvělou chuť!
Postup
Nejprve si žebra rozporcujte, aby se Vám pohodlně pekla i jedla
Tyto nyní uvařte do měkka cca 60 minut ve vodě spolu s 1 rozkrojenou cibulí, 2 oloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, 4 bobkovými listy, solí a celým pepřem
Mezi tím si připravte omáčku
Na másle osmažte 1 najemno nakrájenou cibuli a až začne hnědnout přidejte k ní 2 nakrájené stroužky česneku
Společně asi minutu restujte a pak zalijte Coca colou a kvalitním kečupem
Přidejte worcestrovou omáčku, chilli podle chuti, uzenou pariku, čerstvě namletý pepř a sůl
Tuto směs nechte vařit na mírném ohni, dokud nezíská konzistenci hustšího sirupu (cca 20 – 30 minut).
Uvařená žebírka rozložte do pekáče na pečící papír, zalijte je omáčkou, tak aby jí byla rovnoměrně obalená a dejte péct do předehřáté trouby pod gril na 180 – 200 stupňů, dokud nezískají tu správnou barvuPodávejte s čerstvým chlebem
Dobrou chuť!