Ingredience
4 kuřecí stehna1 bílý jogurt- hrst plocholisté petrželky
2 stroužky česneku1 /2 hrnku strouhaného parmazánu1 /2 hrnku strouhanky- máslo
- sůl
Jestli Vám občas chybí inspirace, jak originálně a hlavně chutně připravit kuře, zkuste tento recept! Zvládne ho úplně každý a troufám si tvrdit, že i u Vás bude mít úspěch!
Postup
V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte
Kuřecí stehna, či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi
Kuře nechte 2-3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne
Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte
Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla
Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů
Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody.
Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatovaBěhem toho kuřecí maso přelévejte výpekem
Podávejte například s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!