Ingredience
- 1 kg čerstvých slávek
- cca 300 g těstovin
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 4 lžíce rajčatové passaty nebo kvalitní rajčatové omáčky
- sůl
Vítám vás, přátelé, na nové verzi blogu Coolinářka! Je přehlednější a hlavně – rychleji se načítá! Věřím, že se brzy zorientujete a bude se vám líbit…
Dnešním receptem vám chci představit surovinu, které se mnozí z vás možná trochu bojí. Není ale vůbec důvod, příprava slávek je velmi jednoduchá a rychlá! Dnes si tedy představíme snadný recept, který vás svou chutí přenese k moři 🙂 Výborné slávky kupuji v hradecké pobočce Ocean48.
Postup
Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Všechny otevřené nebo prasklé rovnou vyhoďte.
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a vařte je do změknutí.
Do velké pánve nalijte pár lžic olivového oleje a přidejte očištěné slávky. Pánev přiklopte asi na 4 – 5 minut. Za tuto dobu se všechny mušle otevřou, tak plamen vypněte a slávky přendejte před cedník stranou do mísy. \Scezenou tekutinu z pánve si nechte! Nyní slávky znovu přeberte a mušle, které se neotevřely, vyhoďte. Z většiny vyndejte vnitřek, pár jich nechte celých i se skořápkou.
Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčatové sugo nebo omáčku. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte pár lžic scezené tekutiny z mušlí.
Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec jídlo posypejte nasekanou petrželkou.