Ingredience
370 g bílé čokolády100 g mletých mandlí100 g mletých vlašských ořechů4 lžíce smetany40 g másla- instantní cappuccino
Když jsem se vás na FB v soutěži o knížku ptala na nejoblíbenější vánoční cukroví, nejčastěji jste zmiňovali vanilkové rohlíčky či vosí hnízda… Dovolte mi tedy, abych vám představila to mé NEJ cukroví! Kdysi jsem recept našla na internetu (už netuším kde) a od té doby nesmí na vánoce chybět. I když instantní cappuccino není žádná superpotravina, mě zkrátka děsně chutnaj 🙂 Dělám ho dokonce z dvojnásobné dávky, takže si případně množství surovin vydělte dvěma.
Postup
Nejprve si ve vodní lázni (kovová mísa položená na hrnci s vroucí vodou) zahřejte smetanu a v ní rozpusťte máslo
Pak přidejte nalámanou bílou čokoládu a směs míchejte, než se zcela rozpustí
Mísu sejměte z hrnce s teplou vodou a přidejte jemně namleté oříšky a mandle a 1 lžíci instantního cappuccina
Směs nechte ztuhnout v lednici.
I když se směs zdá hodně pevná, pod rukama taje, takže kuličky uválíte v dlaních velmi snadnoNásledně je obalte v instantním cappuccinu a je hotovo!
Dobrou chuť!