Ingredience
- 150 g sýru feta
- 2 lžíce sekaných sušených rajčat
- 3 lžíce černých oliv
- 3 lžíce zelených oliv
- olivový olej + olej ze sušených rajčat
- 1/2 lžička provensálských bylinek
- špetka nastrouhané citronové kůry
- špetka chilli vloček
- bílá bageta k podávání
- 1 stroužek česneku k potření bagety
Dnes si dáme Středomoří! Toto téma mě napadlo, když mi přišla objednávka z eshopu Zalando Lounge. Musím se přiznat, že od doby, kdy jsem ho objevila, mám trochu závislost 😉 Dokonce jsem si i instalovala jejich appku a kontroluji nové kampaně skoro každé ráno. Dá se tam totiž opravdu levně nakoupit spousta značkového zboží. Je to online outlet s dámskou, pánskou i dětskou módou, ale i se bytovými doplňky a elektronikou.
Doplňky do kuchyně, které jsem použila při stylingu dnešního receptu jsou od značky Novita home, ale ulovila jsem za výhodnou cenu třeba i ikonickou vázu od Kahler, originál boxy na stavebnice Lego, tenisky Lacoste nebo oblečení pro miminko od Petit bateau.
Jen malé upozornění, nesmíte na zásilky spěchat, většina zboží má dodací lhůtu třeba jeden měsíc, jsou zde ale i kampaně se zkrácenou dodací lhůtou, stačí si vybrat.
Dnešní recept je tedy inspirován dovolenou u moře a je tak jednoduchý, přesně pro ty dny, kdy se vám nechce stát v kuchyni věčnost. Pečenou fetu jsem ještě doplnila španělskými specialitami a pravá letní hostina může začít!
Postup
Je to tak jednoduché! Do vhodné zapékací misky nalijte trochu olivového oleje nebo oleje, ve kterém jsou naložena sušená rajčata.
Na olej položte sýr feta a kolem nandejte zelené a černé olivy a sekaná sušená rajčata (můžete klidně použít i čerstvá cherry rajčata). Vše posypte provensálskými bylinkami (můžete použít sušené, ale i čerstvé – tymián, oregáno, rozmarýn, bazalku, …), citronovou kůrou a chilli vločkami.
Opět vše pokapejte olivovým olejem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 – 30 minut.
Plátky bílé bagety pokapejte olivovým olejem a z obou stra opečte na pánvi. Ještě teplé je potřete trochou česneku. Podávejte je z pečenou fetou.