Strašidelné těstoviny s lebkami - halloweenský speciál | Coolinářka
13. 10. 2021

Strašidelné těstoviny s lebkami – halloweenský speciál

Ingredience

  • 330 g sepiových linguine Aunthentic
  • ½ červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ plechovky sekaných rajčat (ideálně značka Mutti)
  • špetka sušeného rozmarýnu (může být i čerstvý)
  • 200 g bílých žampionů
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá plocholistá petržel

Dnes jen taková srandička. Halloween se blíží a já mám pro vás tip na stylovou večeři nejen pro děti. Lebky z žampionů vytvoříte jednoduše a pak je stačí zkombinovat se sepiovými špagetami a rajčatovou omáčkou.

Postup

  1. Nejprve si připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl. Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz fotografie). 

  2. V menším hrnci na lžíci másla orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli společně s plátky česneku, po chvilce je zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte. 

  3. Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily, nakonec je osolte. 

  4. Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty. Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou. 

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu