Ingredience
- 330 g sepiových linguine Aunthentic
- ½ červené cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ plechovky sekaných rajčat (ideálně značka Mutti)
- špetka sušeného rozmarýnu (může být i čerstvý)
- 200 g bílých žampionů
- máslo
- sůl
- pepř
- čerstvá plocholistá petržel
Dnes jen taková srandička. Halloween se blíží a já mám pro vás tip na stylovou večeři nejen pro děti. Lebky z žampionů vytvoříte jednoduše a pak je stačí zkombinovat se sepiovými špagetami a rajčatovou omáčkou.
Postup
Nejprve si připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl. Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz fotografie).
V menším hrnci na lžíci másla orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli společně s plátky česneku, po chvilce je zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.
Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily, nakonec je osolte.
Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty. Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.