Ingredience
70 g mléčné čokolády na vaření70 g hořké čokolády na vaření150 ml smetany ke šlehání150 ml mléka1 lžička vanilkového extraktu1 lžička skořice1 lžička mletého kardamomu (nemusí být)1 lžíce hnědého cukru- minimarschmallows
Venku se sype sníh, u nás v nížině nevídaný jev a my s dcerou užíváme zimních radovánek, než se celá ta bílá nádhera zase změní v bláto. Není nic lepšího než si dát po takové mrazivé pocházce horkou čokoládu, pěkně poctivou, hustou a slaďoučkou!
Postup
V rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření
Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu
Mléčnou čokoládu na vaření seženete například v Tescu
Do rozpuštěné čokolády hned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
Podávejte například s bonbóny marschmallows, s vyšlehanou šlehačkou nebo špetkou chilli.
Dobrou chuť!