Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami | Coolinářka
8. 12. 2022

Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami

Ingredience

  • 200 g Salka (½ plechovky)
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 25 g másla
  • 90 g sekaných mandlí
  • 90 g loupaných pistácií (nesolených)
  • 50 g sušených brusinek
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • 60 g hořké čokolády

Ve spolupráci s Tatra mléko jsem trochu zaeperimentovala a zkusila připravit netradiční marokánky v pistáciovými oříšky a sušenými brusinkami, Tato kombinace je moc vděčná a pro nás, kdo nejíme pomerančovou kůru, která v tradičních marokánkách je, je tato varianta ideální. Výbronou chuť i strukturu jim dodává slazené kondenzované mléko Salko.

Více receptů s produkty Tatra najdete zde:  https://www.tatramleko.com/recepty

Postup

  1. Nejprvev misce ruční metlou smíchejte Salko s mlékem.  V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs Salka s mlékem. Povařte do zhoustnutí.

  2. Do této směs zamíchejte sekané mandle a pistácie které můžete předem na suché pánvi lehce opražit. Nakonec vmíchejte brusinky a citronovou kůru. 

  3. Troubu předehřejte na 150 stupňů. Připravte si plech s hnědým pečícím papírem nebo pečící podložkou. Pomocí dvou lžic tvarujte z oříškové směsi placičky. Marokánky dejte péct na cca 30 minut dozlatova.

  4. Upečené je opatrně sundejte z pečícího papíru a nechte je zcela zchladnout na kovové mřížce.

  5. Čokoládu rozpusťte pozvolna na vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě. Vychladlým marokánkám potírejte rozpuštěnou čokoládou spodní stranu a nechte ji zaschnout.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu