Králík na kořenové zelenině | Coolinářka
23. 2. 2023

Králík na kořenové zelenině

Ingredience

  • 3 králičí stehna - kýta
  • 2 větší mrkve
  • 2 větší petržele
  • kousek celeru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 5 kuliček jalovce
  • sůl a pepř
  • bramborová kaše k podávání

Kryž jsou dobré a kvalitní suroviny, není třeba v kuchyni žádná alchymie. Králíčí maso stačí upéct na zelenině, přidat pár bylinek a servírovat s bramborovou kaší. Výborné maso i další suroviny nakupuji online na Košík.cz

Postup

  1. Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Vě větší pánvi zeleninu orestujte na másle s troškou oleje. Když je zelenina lehce zlatá, přendejte ji i s tukem do pekáče.

  2. Králičí stehna omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran je osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Položte je na zeleninu, přidejte bylinky, jalovec a asi 50 ml vody, zaklopte nebo přikryjte alobalem.

  3. Pekáč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut, po této době maso odkryjte a vše dopečte dozlatova. Během této doby maso přelévejte výpekem. Servírujte ideálně s bramborovou kaší.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu