Ingredience
- 3 králičí stehna - kýta
- 2 větší mrkve
- 2 větší petržele
- kousek celeru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- snítka čerstvého rozmarýnu
- snítka čerstvého tymiánu
- 5 kuliček jalovce
- sůl a pepř
- bramborová kaše k podávání
Kryž jsou dobré a kvalitní suroviny, není třeba v kuchyni žádná alchymie. Králíčí maso stačí upéct na zelenině, přidat pár bylinek a servírovat s bramborovou kaší. Výborné maso i další suroviny nakupuji online na Košík.cz
Postup
Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Vě větší pánvi zeleninu orestujte na másle s troškou oleje. Když je zelenina lehce zlatá, přendejte ji i s tukem do pekáče.
Králičí stehna omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran je osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Položte je na zeleninu, přidejte bylinky, jalovec a asi 50 ml vody, zaklopte nebo přikryjte alobalem.
Pekáč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut, po této době maso odkryjte a vše dopečte dozlatova. Během této doby maso přelévejte výpekem. Servírujte ideálně s bramborovou kaší.