Ingredience
- na maso:
- cca 150 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kořenící směsi na tacos
- sůl
- na nachos:
- 4 hrsti solených tortilla chips
- 2 lžíce tmavých fazolí z plechovky
- 4 lžíce kukuřice
- 5 cherry rajčat
- ½ čerstvé papriky
- sůl
- 6 hrstí strouhaného čedaru
- k podáváni:
- 1 jarní cibulka
- 1 zralé avokádo
- zakysaná smetana
Blíží se sezóna grilování, opékání, udění, … To na jaru a létu všichni milujeme. Dnes mám pro vás tip na originální jídlo z ohně. Zapečené nachos se sýrem krásné voní ohněm a jsou raz dva hotové.
Recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz
Postup
Předem si na pánvi na trošce oleje orestujte mleté hovězí maso, okořeňte směsí koření na tacos a případně ho dosolte.
Na dno grilovacích tácků vysypte tortilla chipsy. Na ně tmavé fazole a kukuřici bez nálevu, poloviny cherry rajčat, nasekanou čerstvou papriku a předem orestované mleté maso. Vše lehce osolte.
Před grilováním povrch posypte strouhaným sýrem. Tácky zakryjte alobalem a dejte péct na žhavé uhlíky po táboráku na cca 5 minut, jen aby se sýr roztavil.
Pak tácky odkryjte, přidejte oloupané nakrájené avokádo, nasekanou jarní cibulku a trošku zakysané smetany. Servírujte ihned ještě horké.