Ingredience
- Na nádivku:
- 200 g předvařených kaštanů
- 1 šalotka
- 1 lžíce másla
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka tymiánu
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sušených brusinek
- Na maso:
- 1 vykostěné kuře na roládu
- sůl
- pepř
- koření na pečené kuře (bez soli)
- máslo
Možná je na vánoční decor styling u receptů trochu brzy, ale následující recept si vlastně můžete připravit kdykoli, nejen o svátcích. A protože se jí i očima, zvolila jsem právě k servírování drůbeží rolády sadu porcelánu Villeroy & Boch, kterou postupně každý rok rozšiřuji o další kousky. Nejen tato vánoční edice Toy delight je každý rok s velkou slevou k dostání na mém oblíbeném eshopu Lounge by Zalando. Mám v mobilu jejich outlet aplikaci a každý den můžu vybírat z nových kampaní světových značek.
Postup
Nejprve si připravte kaštanovou nádivku. V malém hrnci na másle orestujte najemno nasekanou šalotku. Asi po třech minutách k ní přidejte nasekané předvařené kaštany, nasekaný rozmarýn a lístečky tymiánu. Vše osolte a opepřete. Společně restujte asi pět minut. Pak nechte směs zchladnout a poté do ní zamíchejte syrové vejce a nasekané sušené brusinky.
Vykostěné kuře omyjte a papírovou utěrkou osušte. Plát masa položte na čistou podložku kůží dolů. Maso osolte a opepřete. Na něj nyní opatrně rozmažte kaštanovou směs.
Roládu teď přes podélnou stranu opatrně zarolujte a zajistěte provázkem. Přendejte ji do pekáčku, povrch mírně osolte, opepřete a okořeňte směsí koření na pečené kuře. Povrch poklaďte kousky másla. Maso lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte ho péct asi na 60 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Po této době maso odkryjte a dopečte ho dozlatova. Během pečené roládu podlévejte výpekem, případně přilijte trochu vody.
Hotovou roládu nakrájejte a podávejte ideálně s bramborou kaší a nakládanými brusinkami.