Ingredience
- 300 ml kefíru
- 3 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- hrnek polohrubé mouky
- lžička prášku do pečiva
- tuk na smažení (ideálně přepuštěné máslo ghí)
- k podávání: čerstvé ovoce, nutella, marmeláda, cukrářské zdobení, Pikao, šlehačka, plněné trubičky, moučkový cukr
Překvapte děti sváteční snídaní! Kefírové lívance jsou raz dva hotové a vánoční zdobení z nich udělá i efektní podívanou.
Recept vznikl pro online supermarket Košik.cz
Postup
Nejprve ruční metlou prošlehejte kefír s vejci a špetkou soli. Do směsi přidejte přes jemné síto mouku, moučkový cukr a práškem do pečiva. Těsto nechte asi 5-10 minut stát.
Mezitím si připravte pánev nebo lívanečník a na rozpáleném tuku smažte malé lívance z obou stran dozlatova.
Ty pak servírujte s čerstvým ovocem jako stromek či sněhulák nebo dvě slepené marmeládou nebo nutelou. Z vrchního lívance vykrojte vánoční motiv vykrajovátkem. Doplnit je můžete šlehačkou a posypte moučkovým cukrem.