Ingredience
- 230 g ananasu z konzervy
- 200 g nastrouhané mrkve
- 130 g hnědého cukru
- 125 ml oleje
- 3 vejce
- 150 ml mléka
- šťáva z ½ citronu
- 60 g sekaných vlašských ořechů
- 320 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- na polevu:
- 100 g čerstvého sýra
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
Mrkvovou bábovku jistě znáte! Ale vyzkoušeli jste spolu s mrkví do těsta přidat i rozmixovaný ananas? 🥕🍍 Dodá ji nejen skvělou chuť, ale dokonale ji zvláční.
Ani letos nechybí v naší velikonoční výzdobě skleněná, ručně malovaná vajíčka z Ozdoba.cz
Tato sada bílých vajíček s jemným dekorem se jmenuje Poslové jara🌸 Nejen tu můžete pořídit na eshopu Ozdoba.cz se slevou 15% po přidání kódu Velikonoce15.
Postup
Ananas z konzervy slijte a ovoce rozmixujte na pyré. Omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte nahrubo.
Ananasové pyré, mrkev, celá vejce, olej, mléko, citronovou šťávu, hendý cukr a ořechy smíchejte dohromady.
V jiné míse smíchejte prosátou polohrubou mouku se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou.
Tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté směsi, vznikne těsto, které vlijte do předem máslem vymazané bábovkové formy.
Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů (hormí a spodní ohřev) cca 50 minut. Pak ji vypklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Připravte si polevu. Ruční metlou utřete čerstvý sýr s moučkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Touto polevou pak polijte vychladlou bábovku. Nakonec ji můžete dozdobit čokoládovými vejci nebo ořechy.