Ingredience
- 2 krůtí stehna
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 700 g kysaného zelí
- 1 lžička mleté papriky
- 2 bobkové listy
- 1 lžička nového koření
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
Se změnou času a ochlazením přichází o změna jídelníčku. Dokonalé „comfort food“ jsem připravila pro eshop Kulinaria.cz
Použila jsem můj oblíbený pekáč s roštem, kdy se na něm dokonale opekla krůtí stehna a zelí se dochutila vypečenou šťávou.
Postup
Nejprve na pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přendejte ji do pekáče Guardini a promíchejte s kysaným zelím. Přidejte čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkové listy a 1 lžičku celého kmínu. Zelí podlijte asi 200 ml vody. Navrch dejte grilovací rošt.
Krůtí stehna osolte a posypte zbytkem kmínu. Stehna položte na grilovací rošt a zakryjte druhým pekáčem nebo alobalem.
Maso se zelím dejte péct do předehřáté trouby na 90 minut při 170 stupních.Po této době maso odkryte a dopečte asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení přelévejte výpekem.
Hotové maso servírujte se zelím a opečenými bramborovými špalíčky.