Ingredience
230 g rebarbory230 g hladké mouky50 g polohrubé mouky1 /2 sáčku prášku do pečiva- špetka soli
150 +50 g hnědého cukru- šťáva z
1 /2 citronu 200 ml mléka2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru1 vejce90 g másla +1 lžíce na posypku
Loni jsem našla na stránkách Jamieho Olivera tento recept s úžasnou kombinací rebarbory a zázvoru. A tak jsem se na tyto muffiny těšila, že jsem v obchodě vyhlížela rebarboru už začátkem měsíce 🙂 Vyzkoušejte je také!
Postup
Troubu nechte předehřát na 180 stupňů
Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva
Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo
Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru
Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto
Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte ze zbylého zázvoru, 50g cukru a lžíce máslaTuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 stupňů asi na 25 minut
Dobrou chuť!