Ingredience
400 g kuřecích stehenních řízků200 ml bílého jogurtu- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky granulovaného česneku
- ½ lžičky drceného římského kmínu
- ½ lžičky kardamomu
- ½ lžičky kurkumy
- sůl
- pepř
- kůra z poloviny citronu
- NA DIP
1 menší stroužek česneku- cca
10 cm salátové okurky 200 ml bílého jogurtu- NA PODÁVÁNÍ
- pita chleba nebo tortillové placky
- rajčata
- ledový salát
- cibule
Pokud jste někdy navštívili blízký východ, určitě jste narazili na tuto typickou specialitu. Voňavé kousky grilovaného masa s typickým exotickým kořením vám jistojistě připomenou dovolenou u moře… Jsem přesvědčená, že svou rodinu či hosty při dalším grilování tímto jídlem rozhodně nadchnete!
Postup
Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso
Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř
Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat
Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon
Maso až nyní osolte a položte na rošt a grilujte ho z obou stran, aby se dokonale propeklo
Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře.
Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.
Dobrou chuť!