Ingredience
- cca
700 g kuřecích stehýnek (paliček) 1 menší pórek- cca
7 žampionů 50 ml suchého bílého vína200 ml smetany ke šlehání400 ml kuřecího vývaru- cca
200 g rýže (1 hrnek) - olej
1 lžíce másla- sladká mletá paprika
- sušená majoránka
- sůl
- pepř
- čerstvá plocholistá petřželka
Recepty z jednoho hrnce mám moc ráda, i vzhledem k minimu zašpiněného nádobí 🙂 V tomto receptu jsem použila své oblíbené suroviny – pórek a žampiony… dokonalou souhru jemných chutí společně s kuřátkem a smetanovou rýží si určitě oblíbíte i Vy!
Postup
Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou
V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolteAsi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, vývar a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži
Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete
Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňůPo čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby
Pečte už nezakryté 20 – 25 minut.
Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.
Dobrou chuť!