Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce | Coolinářka
9. 9. 2016

Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce

Ingredience

  • cca 700g kuřecích stehýnek (paliček)
  • 1 menší pórek
  • cca 7 žampionů
  • 50ml suchého bílého vína
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 400ml kuřecího vývaru
  • cca 200g rýže (1 hrnek)
  • olej
  • 1 lžíce másla
  • sladká mletá paprika
  • sušená majoránka
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá plocholistá petřželka

Recepty z jednoho hrnce mám moc ráda, i vzhledem k minimu zašpiněného nádobí 🙂 V tomto receptu jsem použila své oblíbené suroviny – pórek a žampiony… dokonalou souhru jemných chutí společně s kuřátkem a smetanovou rýží si určitě oblíbíte i Vy!

Postup

  1. Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou

  2. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
    Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
    Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolte

  3. Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, vývar a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži

  4. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete

  5. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
    Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů

  6. Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby

  7. Pečte už nezakryté 20 – 25 minut.
    Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu