Ingredience
- brambory typu A - B
- olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- bílý vinný ocet
- cca
6 neoloupaných stroužků česneku - Na majonézu:
2 žloutky150 ml slunečnicového oleje- necelá
1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce citronové šťávy- sůl
- pepř
Něco tak geniálně jednoduchého, jako jsou pečené brambory, se snad nikdy nepřejí! Ale i z pečených brambor jde udělat opravdová lahůdka, zvlášť, když je budete servírovat s domácí majonézou ochucenou pečeným česnekem.
Postup
Troubu předehřejte na 200 stupňů
Brambory s tenkou slupkou důkladně omyjte a dejte je vařit
Čas záleží na velikosti brambor, jde o to, je uvařit jen do poloměkka, ne zcela
Slijte je a nechte trochu zchladnout
Nakrájejte je podélně na čtvrtky a rozložte na plech s pečícím papírem
Nyní brambory pokapejte olivovým olejem, lehce vinným octem, navrch je poklaďte čerstvým tymiánem a trochu osolte
Společně s bramborami dejte péct celé neoloupané stroužky česneku
Teď si velmi jednoduše připravte domácí majonézu
Bude hotová během 5 sekund, vážně! Připravte si ponorný mixér, vysokou úzkou sklenici, do které mixér dosáhne až na dno a bude se v ní pohybovat jako píst
Do sklenice dejte dva žloutky, olej, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř
Nyní do ní až na dno vložte ponorný mixér, zapněte ho a pomalu ho táhněte nahoru
A je hotovo! Inspiraci jsem našla na blogu pana Cuketky, má tam i fotky, tak se mrkněte, jak na to: http://www.cuketka.cz/?p=3230
Brambory upečte dozlatovaČesnek vymačkejte ze slupky, rozmačkejte ho vidličkou a nechte v lednici trochu vychladnout
Nakonec ho zamíchejte do majonézy
Česnek si můžete upéct i předem, budete mít jistotu, že bude měkký a vychladlý
Pak můžete upečené stroužky rovnou dát k ostatním ingrediencím do sklenice a majonézu umixovat přímo s ním
Brambory dosolte a ihned podávejte s česnekovou majonézou.
Dobrou chuť!