Ingredience
- salát polníček
- střední červená řepa
1 /2 menší dýně Hokaido- vlašské ořechy
- sýr Niva
- olivový olej
- balzamiková redukce
- sůl
Je už sice podzim a trochu sychravo, počasí, kdy moc chuť na salát nemáme… Ale tento, z těch nejlepších podzimních surovin, si rozhodně zamilujete!
Postup
Nejprve dejte péct červenou řepu
Důkladně omytou, ale neoloupanou ji položte na alobal, osolte ji a pokapejte olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa
Řepu zabalte do alobalu a položte ji do větší zapékací mísy nebo pekáčku, aby se tam později vešla i nakrájená dýně
Dejte ji péct do trouby na 180 stupňů do měkka (asi 40 minut).
Mezitím si nakrájejte umytou dýni na měsíčky, tento typ nemusíte loupatAsi po 2
minutách pečení řepy k ní přidejte do pekáče i nakrájenou dýni, kterou pokapejte olivovým olejem a osolteSpolečně pečte ještě asi 20 minut, aby dýně změkla a lehce zezlátla
Upečenou červenou řepu nechte lehce zchladnout, aby se dala oloupat a nakrájet na měsíčky
Do mísy dejte salát polníček, na něho nakrájenou červenou řepu a dýni, navrch rozdrobenou Nivu a nasekané vlašské ořechy
Nakonec vše pokapejte olivovým olejem, balzamikovou redukcí a osolte.
Salát ihned podávejte, může být klidně trochu vlažný.
Dobrou chuť!