Ingredience
- středně velká špagetová dýně
3 hrsti čerstvého baby špenátu1 lžíce másla1 krájený stroužek česneku150 ml smetany ke šlehání3 lžíce strouhaného parmazánu- hrst nakrájené mozzarelly
- muškátový oříšek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Špagetovou dýni jsem chtěla už dlouho ochutnat… Žel, špatně se shání, povedlo se mi to až letos a taky jsem se pustila do tohoto receptu. Chuť mě mile překvapila a nejen naši Naďu bavily dýňové špagetky 🙂
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Špagetovou dýni rozkrojte podélně na půl, vydlabejte semínka, řez pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřeteNa plech s pečícím papírem obě poloviny položte řezem dolů
Dýni dejte péct na cca 30 – 40 minut (podle velikosti)
Mezi tím si připravte náplň
V menším hrnci si na másle zpěňte nasekaný česnek
Po chvilce k němu předejte špenátové listy, zamíchejte a přiklopte pokličkou
Špenátové listy během chvilky zavadnou
Dejte pozor, aby se nezačal česnek připalovat! Jakmile špenát zavadne přidejte do hrnce smetanu a nastrouhaný parmazán
Směs krátce provařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (stačí 2 až 3 strouhnutí).
Dužinu upečené dýně vidličkou natrhejte, vzniknou charakteristické nudličkyŠpenátovou směs nalijte do dýní, poklaďte na kostičky nakrájenou mozzarellou a dejte zapéct na cca 20 minut, aby povrch lehce zezlátl.
Tento pokrm nepotřebuje žádnou přílohu.
Dobrou chuť!